Samsung, Galaxy S22 serisi için çok önemli bir güncelleme yayınlandı

Samsung’un Galaxy S22 serisi için 2024 Ocak ayı güncellemesi, kullanıcıların güvenlik ve işlevsellik açısından önemli gelişmelerle tanışmasını sağlıyor. Bu güncelleme, öncelikle Kuzey Amerika’da başlatıldı ve kısa süre içinde diğer bölgelere de yayılması bekleniyor. Galaxy S22, Galaxy S22 Plus ve Galaxy S22 Ultra modelleri için belirlenen One UI yapı numaraları sırasıyla S901EXXS7DWL8, S906EXXS7DWL8 ve S908EXXS7DWL8 şeklinde. Bu güncelleme ile gelen en önemli yenilik, Ocak 2024 güvenlik yaması. Bu yama, Android işletim sistemine yönelik toplamda 75 güvenlik açığını gideriyor; bunlar arasında bir kritik, 68 yüksek riskli ve birkaç orta riskli güvenlik açığı bulunuyor.

Samsung, Galaxy cihazlarına özgü 80’den fazla güvenlik sorununu da bu güncelleme ile çözüme kavuşturdu. Özellikle dikkat çeken düzeltmelerden biri, çok kullanıcılı ortamlarda diğer kullanıcıların bildirimlerinin görüntülenmesine izin veren bir açık. Ayrıca, My Files uygulamasındaki güvenlik boşlukları da ele alınıyor; bu boşluklar, saldırganların kullanıcı onayı olmadan dosya oluşturmasına veya Bluetooth cihazları eşleştirmesine olanak tanıyabilirdi.

Samsung, Galaxy S22 serisi için çok önemli bir güncelleme yayınlandı

Samsung, potansiyel saldırıları önlemek amacıyla bazı güvenlik açıklarıyla ilgili detayları açıklamaktan kaçınıyor. Bu güncelleme, cihaz ayarlarındaki “Yazılım Güncelleme” bölümünden erişilebilir ve yüklenebilir. İlk aşamada sınırlı bir kullanıcı kitlesine sunulan güncellemenin, tüm Galaxy S22 kullanıcılarına ulaşması birkaç saat ya da gün sürebilir. Güncellemeyi alan kullanıcılara, güvenlik ve işlevsellik iyileştirmelerinden yararlanmak için hızlı bir şekilde yükleme yapmaları tavsiye ediliyor.

Samsung, Ocak 2024 güvenlik yamasını Galaxy Z Flip ve Z Fold serisi dahil olmak üzere birçok diğer Galaxy cihazına da sunuyor. Güncellemenin cihazınıza gelip gelmediğini kontrol etmek için Samsung’un resmi web sitesini ziyaret edebilir ya da telefonunuzun ayarlarını kontrol edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir