Yenilikçi elektro-termal enerji depolama sistemi tüm gün buhar gücü sunuyor

MGA Thermal, Elektro-Termal Enerji Depolama Sistemini Tanıttı




Avustralyalı enerji şirketi MGA Thermal, 5 MWh kapasiteli pilot tesisi faaliyete geçirdi. Bu tesiste, şirketin patentli elektro-termal enerji depolama (ETES) teknolojisi endüstriyel boyutta uygulanıyor.

MGA Thermal’ın geliştirdiği sistem, yenilenebilir enerjiyi temiz buhar ve elektrik üretimi için ısıya dönüştürerek gün boyunca kullanılabilir hale getiriyor. Tesis, 500 kW termal çıkış gücüyle 24 saat kesintisiz aşırı ısıtılmış buhar sağlayabiliyor.

3.700 Özel Alaşım Blokla Yüksek Verimli Depolama

Tesiste, şirketin özgün teknolojisi olan “miscibility gap alloy” (MGA) blokları bulunuyor. Yaklaşık 3.700 bloktan oluşan bu yapılar, yenilenebilir elektrikle ısıtıldığında içerdikleri metal alaşımı eriterek enerjiyi depoluyor. Elde edilen ısı, buhar veya elektrik üretimi için kullanılabiliyor. MGA Thermal CEO’su Mark Croudace, bu teknolojinin kesintisiz ısı ve elektrik üretimine olanak tanıdığını vurguluyor.




Daha Az Alan, Daha Fazla Verim

MGA Thermal, geleneksel termal depolama sistemlerine kıyasla %200 ila %300 daha fazla enerji depolayabilen, hem enerji depolayıp hem de enerji verebilen ve değişen sıcaklıklarda buhar üretebilen bir sistem sunduğunu belirtiyor. Croudace, bu teknolojinin sanayinin karbonsuzlaşmasına önemli katkı sağladığını söyleyerek buhar ihtiyacını karşılamanın artık mümkün hale geldiğini belirtiyor. MGA Thermal, modüler yapısıyla ölçeklenebilir ve ticari olarak uygulanabilir bir çözüm olarak pilot tesisi değerlendiriyor.

Aynı enerji çıktısı için elektrikli bataryalara kıyasla 24 kat daha az alana ihtiyaç duyan bu sistemin alan verimliliğiyle öne çıktığını vurgulayan MGA Thermal, 5 MWh’den gigawatt-saat seviyelerine kadar ölçeklenebilme imkanı sunduğunu belirtiyor.

Related Posts

Pil bitti derdine son! Dünyanın en gelişmiş mikroçipi tanıtıldı

Tayvan merkezli üretici TSMC, sadece 2 nm üretim mimarisine sahip olan ve bu konuda dünyanın en gelişmiş çipini tanıttı. Bu mimari ile birlikte akıllı cihazlarda batarya ve performans artışı bekleniyor.

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.

Uzayda kural dışı hareket, Gaia’dan tarihi keşif: Samanyolu’ndaki Ophion Yıldız Ailesi binlerce parçaya ayrıldı

Avrupa Uzay Ajansı’nın Gaia teleskobu, beklenmedik şekilde dağılmakta olan 1.000’den fazla genç yıldızdan oluşan “Ophion” ailesini ortaya çıkardı. Bilim dünyası şaşkın.

WhatsApp’a yeni emojiler geliyor

WhatsApp’a yeni emojilerin geleceği ortaya çıktı. Yeni sebze, bayrak ve yorgunluk ifadesi de dahil olmak üzere 8 emoji yakında sunulacak.

Deepfake videolarını tespit etmek zorlaşıyor! Gerçekçi kalp atışları

Deepfake videoların gelişmiş saptama yöntemlerini yanıltabildiği ve her geçen gün daha gerçekçi hale geldiği tespit edildi.

OnePlus Nord 5’in teknik özellikleri sızdırıldı: Dimensity 9400e ile geliyor

OnePlus, geçtiğimiz yaz piyasaya sürdüğü Nord 4 modelinin ardından, şimdi de OnePlus Nord 5 ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. X platformunda paylaşılan son sızıntılar, cihazın etkileyici teknik özelliklerini gözler önüne seriyor …