Türkiye, Tarife Savaşlarına Hazırlanmalı

ÖZ İPLİK İŞ Genel Başkanı Rafi Ay: Türkiye Hazır Giyimde Tarife Savaşlarına Hazırlıklı Olmalı

ÖZ İPLİK İŞ Genel Başkanı Rafi Ay, ABD Başkanı Trump’ın açıkladığı ve sonrasında Çin haricindeki ülkeler için 90 gün süreyle ertelediği tarifelerin geleceğinin belirsiz olduğunu belirtti. Ay, Türkiye’nin bu süreci hazır giyim sektörü ve emek sorunları için bir fırsata çevirmesi gerektiğini vurguladı.

Rafi Ay, ABD’nin koruma duvarlarını yükseltmesine karşın Türkiye’nin daha düşük gümrük tarifeleri ile fırsatlar elde edeceğine dair söylemlerin yapıldığını ancak Türkiye’nin karşı karşıya olduğu risklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. Ay, “Trump tarifelerinin etkileri henüz net değil ancak uygulanırsa Türk hazır giyim sektörünü olumsuz etkileyebilir” dedi.

Rafi Ay, tekstil, hazır giyim ve deri sektörlerindeki emek sorunlarının arttığını ve işçilerin örgütlenmesinin önemine değinerek, sektörün markalaşması ve katma değerli ürünlere olan talebin artması için sendikalı, toplu sözleşmeli çalışmanın tek çözüm olduğunu dile getirdi. Ay, Türk işçilerinin ülkenin sanayileşmesinde önemli bir rol oynadığını belirterek, işverenlerin ve ekonomi yöneticilerinin sorumluluklarını hatırlattı.

Ay, Türkiye’ye verilen markalı ürünlerde azalma olduğunu ve hazır giyim üreticilerinin diğer ülkelerde yatırımlara yöneldiğini söyledi. Hazır giyim sektöründe artan ithalatın önüne geçmek için Türkiye’nin tarife savaşlarına hazırlanması ve koruma duvarlarını kaldırması gerektiğini belirtti.

Genel Başkan Ay, taşıt araçlarında yaşanan sürecin benzer bir şekilde hazır giyim sektöründe de yaşanabileceğini vurgulayarak, Türkiye’nin üretimine sahip çıkması gerektiğini dile getirdi. Ay, ülkelerin ticaret savaşlarına ek olarak imalatçı kimliği kazanmak için mücadele ettiğini ve yabancı sermayeye olan bağımlılığın sorgulanması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haber Linki

Related Posts

Uzman isim tarih verdi: Kademeli emeklilik yolda

2023 yılında kabul edilen EYT düzenlemesinin ortaya çıkardığı ‘kademeli emeklilik’ sorunu tartışılmaya devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan konuya ilişkin peş peşe dikkat çeken uyarılar geldi. Karakaş, 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olan çalışanlara ilişkin kademeli emeklilik düzenlemesine gidileceğini belirtirken, değişiklikler için planlanan tarihleri paylaştı.

Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (Marmarabirlik) bu sene 7 milyar 500 milyon lira net ciro ve 35 milyon dolar ihracat hedeflediği bildirildi.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

İş insanı Ali Osman Boyner son yolculuğuna uğurlandı

Boyner Holding ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinin (TÜSİAD) kurucularından, Boyner Grubu Onursal Başkanı Ali Osman Boyner’in cenazesi İstanbul’da düzenlenen töreninin ardından toprağa verildi.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 118 bin megavatı aştı

Türkiye’nin elektrik enerjisi kurulu gücü mart sonu itibarıyla 118 bin 185 megavatı aştı.

Tarım Bakanlığı sahtekar 8 sucuk markasını daha ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yayınladığı ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesinde güncellemeye gitti. 25 Nisan tarihli listede 8 sucuk markasının ürünlerinde hile yaptığı paylaşılırken, söz konusu firmaların önemli bölümünün market ve şarküterilerde satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir