Gazze’nin insansızlaştırılması projesinde yeni aşama: ABD, bir milyon Filistinliyi Libya’ya taşımayı planlıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze Filistinlileri Yerleştirme Planı Tartışma Yarattı

ABD Başkanı Donald Trump‘ın, Gazze’nin yeniden inşası ve kalkınması için ortaya attığı plan, Filistinlilerin komşu ülkelere gönderilmesini öngörüyor. Bu öneriye karşı tepkilerin yükseldiği sırada planın detayları da netleşmeye başladı. ABD yönetimi, bir milyon Filistinliyi Libya’ya taşımak için Orta Doğu ülkeleriyle görüşmeler yapıyor.

Gazze’deki Filistinliler Komşu Ülkelere Mi Gönderilecek?

ABD Başkanı Trump’ın planı, İsrail’in Gazze’yi işgal etmesinin ardından bölgenin yeniden inşası ve kalkınmasını hedefliyor. Plana göre, Gazze’den kaçan ya da hayatta kalan Filistinliler, istemeleri dışında komşu ülkelere gönderilecek. Böylece Gazze Şeridi insansız hale getirilecek ve bölgenin ABD tarafından yeniden inşa edilmesi sağlanacak. Finansman ise bölgedeki zengin Körfez ülkelerinden karşılanacak.

İsrail’e yakınlığıyla bilinen Jerusalem Post gazetesinin aktardığı habere göre, ABD yönetimi, bir milyon Filistinliyi Libya’ya taşımak için plan hazırlamış durumda. Filistinlilere ülkelerini terk etme karşılığında maaş ve barınma garantisi sunulacak. ABD yönetimi, Gazze’den bir milyon Filistinliyi kalıcı olarak Libya’ya yerleştirme konusunda ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor.

Filistinliler Maaş ve Barınma Vaadiyle Mi Ayrılacak?

Hamas’ın üst düzey yöneticilerinden Basem Naim, Filistinlileri Libya’ya yerleştirme planından haberdar olmadıklarını belirtiyor. Naim, “Filistinliler vatanlarına çok bağlılar ve her şeylerini feda etmeye hazır durumdadırlar” şeklinde konuşuyor. Gazzelilerin kendi gelecekleri hakkında karar verme hakkının kendilerine ait olduğunu vurguluyor.

Trump’ın önceki planları arasında Filistinlilerin Mısır ve Ürdün’e nakledilmesi de yer alıyordu.

Libya’da Hükümet Krizi Derinleşiyor

Filistinlileri Gazze’den çıkarma planı tartışmaları sürerken, Libya’da ortaya atılan iddialar ülkede hükümet krizini derinleştirme tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Uluslararası alanda tanınan başbakan Abdulhamid Dbeibah‘ın görevden alınma talepleri sonucunda ülkede protestolar ve istifalar yaşandı. Trablus’ta gerçekleşen gösterilerde, halkın hükümet değişikliği ve seçim talepleri yankı buldu.

Dbeibah, 2021’de BM destekli bir süreçle iktidara gelmişti ancak iç çatışma ve anlaşmazlıklar seçimlerin yapılamamasına neden oldu ve iktidarda kalmaya devam etti.

Ülkede yaşanan çatışmaların artmasıyla birlikte Birleşmiş Milletler’e göre 8 sivil hayatını kaybetti. Dbeibah’ın istifası çağrıları ise giderek yükselmekte.

Related Posts

CHP’li Gülşah Deniz Atalar’dan ‘zeytinlik’ tepkisi: Açıkça halk düşmanlığıdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, zeytinlik alanların madenciliğe açılmasına imkan tanıyan düzenlemeye ilişkin, “Türkiye’nin zeytine, toprağa, suya ve üreticiye en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde zeytinlikleri maden sahalarına çevirmek açıkça halk düşmanlığıdır” dedi.

Antalya’da orman yangını panik yarattı

Antalya Konyaaltı’ndaki sarp kayalıklarda çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan hızlı müdahale ile kısa sürede kontrol altına alındı.

ABD’de ‘İran saldırısı’ tartışması: Demokratlar bilgilendirilmedi mi?

ABD Başkanı Donald Trump’ın, İran’ın nükleer tesislerine düzenlenen hava saldırıları öncesinde bazı üst düzey Kongre üyelerine bilgi verdiği, ancak Demokrat liderlerin bir kısmının saldırılar gerçekleşene kadar bilgilendirilmediği belirtildi. CNN …

Bıçaklanmış halde ölü bulundu: Kardeşinden şüphelendiler

Tokat’ın Niksar ilçesinde ağabeyini bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen kişi gözaltına alındı.

Şam’da kilisede meydana gelen patlamada 20 kişi hayatını kaybetti

Şam’ın doğusundaki Duveyla bölgesinde bulunan Mar İlyas Kilisesi’nde patlama meydana geldi. Patlamada 20 kişi hayatını kaybetti, 52 kişi yaralandı.

Şam’da kilisede patlamada: Çok sayıda ölü var!

Şam’da kilisede patlamada: Çok sayıda ölü var!