AKP Vergiyi Sıfırladı! Çin Şirketleri Akın Akın Gelmeye Başladı

Yakın zamanda AKP’li ekonomi yönetiminin aldığı kararla Çin menşeli otomobil ithalatı ‘yatırım teşvik belgesi’ kapsamında ek mali yükümlülükten muaf tutulmuştu. Bu kararın duyulmasıyla beraber Çin şirketleri Türkiye pazarına akın etmeye başladı.

BYD firmasının 1 Milyar Dolarlık yatırım yapacağı haberlerinin çıkmasının ardında şimdi de bir başka Çin firması Skywell’in yatırım haberleri gündeme geldi. Çinli elektrikli otomobil üreticisi Skywell’in yetkilileri Türkiye’ye ziyarete geldiği öğrenildi.

ANKARA’YA GELDİLER

Çin’in önde gelen teknoloji firmalarından Skyworth’un elektrikli otomobil üreticisi Skywell’in üst düzey yetkilileri, mevcut stratejik ve teknolojik ortaklıklarını global platformlarda büyütmek amacıyla Türkiye’ye geldiler. Skywell’in kurucu başkanı Stephen Wong, CEO’su Wu Longba ve Türkiye ile Avrupa bölge direktörü Chen Quanrong, Ankara’da Ulu Motor ile önemli temaslarda bulundu.

Heyet, Ankara Çin Konsolosluğu ve Türkiye-Çin Ekonomik ve Ticari İş birliği Forumu’na da katılarak, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi yönünde temaslarda bulundu.

TÜRKİYE’DE ÜRETİM MERKEZİ KURULACAK

Skywell yetkilileri, Türkiye’de bir araç üretim hattı kurma, yedek parça tedarik sistemini Türkiye’ye getirme ve bazı parçaların üretimini burada gerçekleştirme planlarını da görüşmelerde dile getirdiler. Bu adımlar, Türkiye’nin yeni enerji araç endüstrisi teknolojisini ve kapasitesini geliştirme hedefinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir